Menj a közértbe, végy negyed kiló túrót. Tedd be a hűtőbe. Egy hét múlva nézd meg, mikor jár le a szavatossága. Ezt időnként ismételd meg. Amikor elérkezett az idő (tegnap lejárt!), gondolkodj el, hogy mi a francot csinálj belőle?
Hozzávalók:
a fent említett
csuszatészta
tejföl
liszt
egy darab pulykahús (aprózd)
vereshagyma, bizonyos mennyiségű, összevagdosva
pár girizd fokhagyma, köménymaggal elaprítva
2 darab 4-6 cm átmérőjű csiperkegomba
1 hegyes, és 1 sárga paprika (TV)
1-2 paradicsom, nagyságuktól függően, de az mindegy, ezek is apróra szelve
2 dl fehér bor. Fontos! olyan legyen amilyen van otthon!
Főzés előtte való este (délután) süss egy szeletke füstölt szalonnát, zsírjában megvagdosott lecsókolbászt, ha kész ezeket edd meg mustárral, tormával, vagy ahogy akarod.
Ebbe a zsírba, a sorrendre vigyázz, az mindegy(!), a hagymával kezdve teszegesd a belevalókat, s főzzed kedved szerint, mikor száradna, öntsd nyakon a borral, azzal rotyogjon tovább. Ezenközben a habarást elkészítve jó tejfölösen öntsd reá, s forrald át kicsit.
Közben csinálj csuszát, kapasd az alját olajon egy serpenyőben. Tejfölözd!
Vegyél egy nagy edényt, szedj ízlés szerint csuszát, mellé a paprikást, vágj fel pár kovászolt uborkát (minden hűtőben van egy kicsi), tedd tálcára és láss neki jó étvággyal.
Ne hívj vendégeket, úgyis felzabálod az egészet.
Egészségedre!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.